Tanssihullujen blogi

Harjoitus tekee mestarin

Seuratanssiharrastuksen aloittaminen on helppoa ja kohtuullisella vaivannäöllä lavatansseissa pärjää jo ihan hyvin. Väitän, että vaikkapa vaihtoaskeleen eli foksin perusaskeleen ja pari peruskuviota oppii kyllä jokainen, jos haluaa. Avainsana tässä on siis halu. Halu oppia on tärkeää harjoituksissa ja tulosta tulee, kun toistoja on riittävän paljon. Eri ihmiset oppivat eri tavoilla ja eri nopeudella ja se on ihan luonnollista. Omaa ja muiden oppimista pitää kunnioittaa ja antaa sille aikaa. Oppimistaan voi edistää esimerkiksi kirjoittamalla ylös harjoitusillan askeleet ja kuviot, harjoittelemalla omatoimisesti kotona tai vapaaharjoituksissa ja miettimällä vaikka ennen nukkumaanmenoa, mitä tulikaan illan aikana harjoiteltua. Mielessä tai yksin harjoitellessa kannattaa aina ottaa pariksi se kaikkein paras mielikuvitustanssipari. 

Mikä sitten edelleen vetää kursseille ja leireille, kun jo ”osaa tanssia”? Vastaus on edelleenkin halu oppia ja kehittyä. Uusien asioiden oivaltaminen ja ihan vain tanssiin tai harjoitteluun uppoutuminen tuo ainakin omaan elämään onnenhetkiä. Ohjaajana pääsee myös näkemään muidenkin kehittymistä tanssin saralla.  

Syksyllä käynnistyneellä Hulabaloo -tanssileirillä on päässyt kunnolla harjoittelun makuun. Leiri on tarkoitettu konkaritasolle haluaville tanssinharrastajille, joten tunnelma on sen mukaisesti ollut innostunut ja tahti intensiivinen. Paremmaksi tanssijaksi tullakseen pitää olla perusta kunnossa eli perusaskeleesta, liikkumisesta, vartalonkäytöstä ja joustosta on lähdetty liikkeelle. Sitten päästään parityöskentelyyn, vientiin ja seuraamiseen sekä musiikkiin tanssimiseen, mikä onkin ehkä haastavin, mutta hauskin osuus. Leirijunaan ehtii ja mahtuu vielä tammikuussa mukaan, sillä tanssilajien määrästä johtuen leiri kestää useamman vuoden ja vasta kahta tanssia on tähän mennessä päästy harjoittelemaan.  

pj. Minna

Päivitetty 06.02.2019