Tanssihullujen blogi

Pidetään jalat keveinä, vaikka pimeä vuodenaika saapuu!

Hui hai! Syksy on tullut ja nyt on vierähtänyt viikko syysohjelmaa!

Ohjelmassa on jälleen vanhoja tuttuja tansseja, mutta myös erikoisempia tuttavuuksia. Miltä kuulostavat swingpolkka, masurkka, disco-swing, blues, jatsifoksi, wanha swing, tangobolero, bossa nova sekä argentiinalainen tango. Monet näistä tansseista ovat minulla pahasti harjoituksen tarpeessa ja bossa nova on tanssi, josta minulla ei ole edes mielikuvaa! Pitäisiköhän uskaltautua opettelemaan ihan uusia perusaskeleita?

Tuttuni häissä kävi nimittäin niin, että päädyin tanssimaan erittäin taitavan kaverin kanssa kädenalitanssia. Tanssi sujui hyvin, mutta vähän minua ihmetytti parini askellus. Kysyin, että mitä tanssia hän harrastaa ja hän vastasi, että ainoastaan lindy hoppia. Ei ihme, että emme kulkeneet täysin samalla aaltopituudella! Tanssimme ihan eri perusaskeleilla!  Minä tallustin koko homman läpi jonkinlaisella buggin ja fuskun sekoituksella ja en edes muistanut miten lindy hopin perusaskel tehdään. Siinä sitten kaduin, että en ole käynyt monipuolisesti eri tanssilajien tunneilla. Yleisö ei muuten epäkohtaa huomannut ja saimme hyvää palautetta lennokkaasta esityksestä!

 Oletko itse ajatellut perehtyä uusiin lajeihin tänä syksynä? Uusi tai vaikealta tuntuva tanssi voi vieroksuttaa, mutta lähde kuitenkin harjoituksiin – kyllä ne jalat oikean paikkansa joskus löytävät! Ehkä olet osaamattomuuden tunteen vuoksi jättänyt lavoilla aina väliin jonkin tietyn tanssin tai kieltäytynyt parinhaussa. Mitä jos ottaisit haasteeksi väläyttää ensi kesän lavoilla semmoisen tanssin mitä ennen olet vältellyt? Mitä jos perinteinen polkka -haaste olisi aika nostaa pöydälle! Yrittämisestä ei ainakaan haittaa ole ja nyt on aikaa harjoitella koko pimeä vuodenaika. Kesällä pääset näyttämään lavoilla uudet taitosi!

Kesästä puheen ollen… Tanssihullut ovat olleet hyvin edustettuna kuluneena kesänä. Olemme olleet mukana niin kilpailuissa kuin tapahtumissakin ja toivottavasti jatkamme samaa rataa. Pidetään askel keveänä myös pimeän kauden aikana. Seuraavan kerran tanssihullut esittäytyy Mikkelissä LIHApprossa sekä Aktiivisessa arjessa. LIHAppro on nuorille suunnattu liikunta- ja harrastustapahtuma, joka järjestetään 21.9.2018 klo 12–15. Aktiivisessa arjessa esittäytyvät Mikkelin lukuisat seurat, järjestöt ja yhdistykset. Tämä tapahtuma on 22.9.2018 klo 10–14.

Tästä linkistä löydät näistä tapahtumista lisää tietoa: http://www.liikkuvamikkeli.fi/mikkeliharrastaa

Tervetuloa mukaan näihin tapahtumiin ja ollaan kaikki syksyn harjoituksissa avoimella mielellä!

Terveisin, Anni

 

Päivitetty 12.11.2018